MALZEMELER:    

1 paket kakaolu bisküvi
1 paket kedidili bisküvi
1 paket çikolata sos ve süslemek için fındık,ceviz ya da hindistan cevizi

Muhallebi için;                                                              Islatmak İçin;

1 Su bardağı şeker                                                    1 Tatlı kaşığı nescafe                         
4 Yemek Kaşığı un                                                    1 Su bardağı süt
3 Yemek kaşığı mısır nişastası
1 Yumurta sarısı
1 Lt süt

200 ml krema
1 paket vanilin

YAPILIŞI:

Muhallebi için krema ve vanilin dışındaki tüm malzemeyi puding kıvamına gelene kadar pişiriyoruz.
Altını kapatıp biraz soğuttuğumuz bu karışıma krema ve vanilinide ekleyip mikserle bikaç dakika pürüzsüz olana kadar karıştıralım.

Bu arada hepimizin evinde bulunan kare büyük boy borcama dizdiğimiz kedidili bisküvilerini nescafeli sütle ıslatalım.(1 su bardağı tam denk geliyor ıslatmak için.) Islattığımız kedidillerinin üzerine hazırlağımız muhallebinin yarısını döküp kakaolu bisküviyide dizelim (ben Eti kakaolu kullandım oda kenarlarında biraz boşluk bırakınca yetiyor) ve üzerine bir kat daha muhallebi döküp dolapta soğumaya bırakalım.

 Ben acelem olduğu için hazır fındıklı çikolata sos kullandım ve üzerinide fındıkla süsledim.

  Ama kendimiz yapabileceğimiz harika bi çikolata sosunuz varsa tarif bekliyorum ben henüz bulamadım da :)

İkram ettiğim herkezin çok beğendiği hafif sütlü tatlı! Afiyet olsun şimdiden :)

2 yorum:

Nuray İnçak dedi ki...

Merhaba çok güzel görünüyor ellerinize sağlık.Sevgiler

Unknown dedi ki...

teşekkür ederiz :) denerseniz sizede afiyet olsun ;)

Yorum Gönder