Dün akşam misafirimiz olunca uzun zamandır yapmadığım görseli güzel bu tarifi yaptım yine.

Eşimde bayılır böyle hem gözüne hem midesine hitap eden et yemeklerine!

Biraz uğraştırıcı olsada eğlenceli bi tarif bence :)

<<Önceki postumda da belirttiğim gibi fotoğraflar için özür diliyorum;fotoğraf makinemiz bozuldu resimlerde akşam yemeğinden önce taze taze çekildiğinden ışıkta bu kadar oldu :(  >>

Rahat 5 kişilik çıkan yemeğimizin


Malzemeleri;

1 adet büyükçe bostan patlıcanı
500 gr. yağsız kuşbaşı et
1 havuç
1 su bardağı kadar bezelye
1'er yemek kaşığı domates ve biber salçası
3 adet arpacak soğan
Sıcak su
Baharatlar

Patates Püresi İçin;
3 orta boy patates
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı ılık süt

Üzeri için;
Rendelenmiş kaşar

Tepsiyi sulandırmak için;
Yine 1'er tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1,5 su bardağı sıcak su

 Yapılışı;
Öncelikle patatesleri haşlamak için ister soyulmuş ister kabuklu ocağa alıyoruz.

Resimdeki gibi 1 cm genişlinde kestiğimiz patlıcanları tuzlu suda 10-15 dk bekletiyoruz.
Bu arada da suyu çekene kadar da etimizi kavuruyoruz. Etler suyunu çekince havuçları,soğanları ve salçaları ekleyip karıştırdıktan sonra üzerini geçene kadar sıcak su ekliyoruz ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Arada su takviyeside yapabilirsiniz.Etler yumuşadığından bezelyeyi ve baharatları ekleyip biraz daha kaynattığımız harcın altını kapatıyoruz.

Suda beklettiğimiz patlıcanları kağıt havluyla kurutup kızartıyoruz.
Bu arada pişen sıcak patateslerede tereyağ tuz yumurta sarısı ve ılık sütü ekleyip güzelce eziyoruz.

Hazırladığımız mamaları birleştirme zamanı; :)

 Resimdeki dikdörtgen borcam benim için yeterli oldu.

Önce patlıcanları dizip üzerine etli harcımı paylaştırdım.

Sonrasında da patates püremi ve kaşarları ekledim.

Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerindeki kaşarlar eriyinceye kadar pişeceğinden patlıcanların yanmaması için son olarak aralarına salçalara eklediğim sıcak suyu paylaştırdım.








İşte sonuç;


                                                                                                    Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder